Scene de coşmar s-au petrecut astăzi la amiază la Catedrala „Naşterea Domnului” din Suceava, unde un tânăr în vârstă de aproximativ 18 ani a ameninţat că se sinucide după ce s-a urcat pe o platformă a clădirii, la aproximativ zece metri înălțime. Adolescentul s-a dezbrăcat în totalitate şi s-a urcat pe o laterală a lăcaşului de cult, de unde a început să strige că se sinucide dacă la faţa locului nu ajunge persoana de sex feminin care ar fi urmat să-i fie soţie.

Tânărul disperat a spart și un geam și şi-a provocat leziuni la nivelul mâinilor, murdărind intenţionat pereţii Catedralei, pe care a desenat inclusiv un semn în formă de cruce. După aproximativ jumătate de oră, timp în care a aruncat bulgări de zăpadă spre martorii adunați, tânărul şi-a pierdut cunoştinţa şi nu a mai reacţionat în nici un fel.

Pompierii au ajuns la el cu autoscara mecanică şi l-au învelit într-o pătură, iar apoi l-au coborât. La o primă evaluare, acesta era în stare de semi-inconştienţă şi în şoc hipotermic. A fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.