O grădiniţă nouă, modernă, realizată în cea mai mare parte cu fonduri europene, va fi construită în cartierul sucevean Burdujeni Sat. Contractul de construire a acesteia, în valoare de aproape 3,2 milioane de lei, a fost semnat marţi, 16 iulie, la sediul Primăriei Suceava.

„În noua grădiniţă vom asigura condiţii optime de desfăşurare a procesului educaţional pentru 80 de preşcolari. Valoarea totală a proiectului este de 3.167.502,02 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene este de 2.808.616,47 de lei (98%), aproximativ 603.678,98 de euro. Durata de implementare este de 36 de luni”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Construirea unei grădiniţe în curtea Şcolii Nr. 6 din cartierul Burdujeni Sat a fost primul proiect european depus anul trecut de municipalitatea suceveană.

Noua grădiniţă va fi pe două niveluri - parter şi etaj, pe o suprafaţă construită de 438,48 mp, iar cea desfăşurată de 848,66 mp.

Aceasta va avea şi locuri de joacă pentru copii – 320 mp, spaţii pietonale, precum şi 1.678 de mp de spaţii verzi.

Alte două grădiniţe pe fonduri europene urmează să fie făcute în Centru şi în Iţcani.

La prima licitaţie, realizarea unei noi grădiniţe în Burdujeni nu s-a atribuit, pentru că nu au fost depuse oferte de către constructori.