În  perioada 08.07.2019-14.07.2019, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea Serviciului Ordine Publică - Biroul de Combatere a Delictelor Silvice,  au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos. Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, au fost efectuate 39 de  controale, fiind constatate două infracțiuni și aplicate 68 desancțiuni contravenționale. S-a mai dispus confiscarea cantității de 59,57 m.c. material lemnos, în valoare de  31.974 lei.

De exemplu, vineri, la ora 18:20, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei  au oprit pentru control,  pe DN2E din  comuna Vadu Moldovei, ansamblul rutier condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, care transporta material lemnos în baza unui aviz de însoțire emis de o societate cu sediul în comuna Pojorâta.            

Întrucât existau indicii cu privire la existența unui transport repetat folosind același aviz, în urma verificărilor efectuate prin vizualizarea camerelor video  și a probelor strânse s-a constatat faptul că ansamblul rutier a efectuat două transporturi de material lemnos, respectiv la data de  11.07.2019 și în data de 12.07.2019, în baza aceluiași aviz de însoțire.

Având în vedere cele constatate, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând cantitatea de 45,79 m.c. cherestea rășinoase.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății emitente și confiscarea materialului lemnos, în valoare de 29.259,81 lei, care a fost predat în custodie de către Ocolului Silvic Fălticeni.