Adrian Țuțuianu a anunțat, marți, că Pro România va desemna un candidat propriu la prezidențiale, în contextul în care PSD și ALDE au anunțat deja că vor avea proprii candidați. El a adăugat că susținerea Gabrielei Firea ar putea să ducă formațiunea politică în turul II.

„Ideea unei alianţe Pro România-PSD-ALDE a fost lansată de Victor Ponta, care a spus că, pentru sănătatea vieţii politice din România, o asemenea alianţă ar putea să ducă un candidat în turul doi. Uitaţi-vă cât de gravă e situaţia social-democraţiei româneşti. Nu îşi pune problema să câştige prezidenţialele, ci să ducă un candidat în turul doi. Aici au dus Liviu Dragnea, Bădălău, Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu și alții Partidul Social Democrat. Ce s-a întâmplat, însă, ieri (luni n.r.), ne arată că o asemenea alianţă nu este posibilă. PSD a decis că merge cu un candidat propriu şi după aceea vorbeşte cu Pro România sau cu ALDE. Cei de la ALDE au spus că soluţia este Călin Popescu Tăriceanu. (...) Ca urmare, ceea trebuie să facă Pro România este să stea pe propriile picioare, să desemnăm un candidat propriu într-un termen cât mai scurt”, a declarat Adrian Țuțuianu, la Târgoviște, în cadrul unei conferințe de presă.

Vicepreședintele Pro România a adăugat că susținerea Gabrielei Firea la prezidențiale ar putea să ducă formațiunea în turul II.

„Noi ne propusesem luna septembrie, dar evoluţiile sunt foarte rapide şi probabil va trebui să decidem ceva mai devreme şi să ne propunem să facem un scor care să ne revalideze în ochii electoratului român. Cine va fi candidatul nostru, prima opțiunea discutată în partid a fost legată de Sorin Cîmpeanu, a fost avansată și opțiunea Corina Crețu, iar eu în nume personal ieri am spus că susținerea doamnei Firea, ca un candidat susținut de Pro România, candidat independent, ar putea fi o soluție care să ne ducă în turul II la alegerile prezidențiale”, a afirmat Țuțuianu.

Declarațiile lui Adrian Țuțuianu vin în contextul în care Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că PSD va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale. Varujan Vosganian a afirmat, de asemenea, că la prezidențiale ALDE va merge cu Călin Popescu Tăriceanu.