657 de candidaţi suceveni care vor o carieră la catedră au susţinut, miercuri, 17 iulie, proba scrisă de la titularizare, examenulprin care candidaţii se pot angaja pe o perioadă nedeterminată într-o şcoală.

Insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, a precizat că 63 de candidaţi s-au retras de la proba scrisă după ce au primit subiectele. Ei nu au predat lucrările, însă nu vor figura ca absenţi, metodologia permiţând acest lucru.

Alţi 78 de candidaţi au fost absenţi, astfel că deşi numărul total de înscrişi a fost de aproape 800, numărul lucrărilor care au fost trimise spre corectare a fost de 657.

Examenul de titularizare constă în două etape – susţinerea inspecţiilor speciale/probele practice (3-28 iunie 2019) şi desfăşurarea probei scrise, aceasta din urmă desfăşurându-se în două centre de evaluare – Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava şi Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava.

Proba scrisă s-a desfăşurat începând cu ora 10:00, durata de rezolvare a subiectelor fiind de patru ore.

Subiectele au fost concepute de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, instituţia din subordinea Ministerului ce realizează cerinţele de la toate examenele naţionale.