Noua grădiniţă din Burdujeni Sat va fi realizată în termen de 24 de luni, adică cu un an mai devreme decât termenul prevăzut de contractul pe fonduri europene, dar şi la o valoare mult mai redusă decât preţul de pornire a licitaţiei.

„Dacă marţi dimineaţă am semnat contractul pe fonduri europene pentru construirea unei grădiniţe noi în cartierul Burdujeni Sat, azi dimineaţă am semnat contractul de execuţie a lucrărilor, cu firma Conbucovina, care este lider de proiect, cu o valoare de 2.430.255 de lei, adică undeva la 85% din valoarea de pornire a licitaţiei. Un lucru bun, de asemenea, este că în loc de 36 de luni pentru execuţie, cât prevede contractul pe fonduri europene, constructorul s-a angajat să realizeze lucrarea în 24 de luni”, a spus miercuri dimineaţă primarul Sucevei, Ion Lungu.

Noua grădiniţă va fi pe două niveluri - parter şi etaj, cu o suprafaţă construită de 438,48 mp, iar cea desfăşurată de 848,66 mp.

Aceasta va avea şi locuri de joacă pentru copii – 320 mp, spaţii pietonale, precum şi 1.678 de mp de spaţii verzi.

Licitaţia de atribuire a execuţiei acestui proiect pe fonduri europene a fost organizată pe clauză suspensivă, conform normelor legale introduse recent, ceea ce a permis semnarea contractului imediat după finalizarea actelor de finanţare din fonduri europene.