Un autotren şi un autocamion s-au ciocnit violent, miercuri dimineaţă, în jurul orei 8.00, pe DN 17, la Poiana Stampei. Din primele cercetări ale polițiștilor dorneni rezultă că șoferul autotrenului încărcat cu cărămidă a intrat în depășirea unui camion din față, după o curbă, fără a se asigura suficient. Vehiculul greu a pătruns pe contrasens, de unde venea o autoutilitară pentru transport animale (de 7,5 tone) condusă de un bărbat din Botoșani, însoțit de un pasager. Deși ambii au frânat, coliziunea nu a mai putut fi evitată.

La faţa locului au intervenit două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare, două ambulanţe SMURD şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Șoferul autoutilitarei, bărbatul din Botoșani, a fost găsit încarcerat, fiind extras de pompierii militari din echipajul de descarcerare.

Toți cei trei bărbați implicați în accident au ajuns la Spitalul Vatra Dornei. Ambii șoferi au leziuni grave, fracturi la picioare, însă sunt conștienți și stabili.

Dacă tirul intrat în depășire neregulamentară ar fi lovit un autoturism cu siguranță s-ar fi petrecut un accident cu morți.