Distincții importante pentru elevii suceveni în cadrul Concursului Național de Comunicări Știinţifice, la disciplina Geografie, competiție destinată elevilor din învăţământul liceal, care s-a desfășurat în perioada 14-18 iulie, Brașov.

Palmaresul lotului sucevean numără două premii I și o mențiune I din partea Ministerului Educației.

Mihaela Tocar, din clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, a obținut Premiul I cu lucrarea „Impactul elementelor de mediu asupra peisajului din comuna Mănăstirea Humorului”, eleva fiind îndrumată de prof. dr. Constantin Cocerhan și prof. Ana Maria Divisevici.

Cu Premiul I s-a întors șiMatei Galațanu, din clasa a IX-a, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. îndrumător Doinița Felicia Țolca, care a expus un studiu apreciat pentru originalitate referitor la „Munții Țibău - Culmea Țapului, modalități de valorificare turistică a mediului montan”.

Mențiunea I din partea Ministerului Educației a obținut Ana Maria Solcan, din clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava, care a prezentat lucrarea „Cheile Moara Dracului și ale Lucavei, particularități fizico –geografice”, îndrumători prof. Florentina Năsulea și prof. Doinița Felicia Țolca.

Însoțitorii lotului au fost profesorii: Doinița Felicia Țolca - Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și Florentina Năsulea - Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava, iar în Comisia Centrală a fost membru prof. dr. Marcel Porof, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni.

Manifestarea a întrunit elevi din toate județele țării și s-a desfășurat pe trei secțiuni distincte: geografie fizică, geografia mediului și geografie umană.

Lotul județului Suceava a avut câte un reprezentant la fiecare secțiune. Etapa națională a cuprins două probe – realizarea unei lucrări și prezentarea acesteia, fiecare având o pondere de 50% din nota finală.

Potrivit organizatorilor, lucrările respectă toate etapele unei cercetări, fiind echivalentul unei olimpiade, însă pe partea de cercetare.