Polițiștii au acționat zilnic, în perioada 02.09 -08.09.2019, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, asiguând intervenția la 489 de evenimente,  376 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112. Au fost constatate 251 de infracțiuni, dintre care 33 la regimul siguranței rutiere, 3 fapte de natură economică și 215 de infracțiuni de altă natură.

De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 109 permise de conducere (11 pentru alcool, 53 pentru viteză excesivă și 45 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  55 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unoraccidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1322 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe, 1.120, au fost aplicate la regimul rutier, 147  pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  55  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 632.409 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 242.319 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  au fost depistate  6  persoane urmărite la nivel naţional și au fost dispuse măsuri preventive faţă de  6 persoane.