Porțile Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava s-au redeschis, luni, pentru cel de-al 29-lea an școlar, un itinerariu ce angajează peste 800 de elevi, 210 dintre aceștia boboci de clasa a IX-a.
Curtea liceului a prins din nou viață, adunând laolaltă elevi, profesori și părinți, alături de conducerea școlii fiind prezente și oficialităţi locale și reprezentanţi ai vieţii politice: senatorul Virginel Iordache, Marian Andronache – viceprimarul muncipiului Suceava, Gheorghe Pentiuc – decanul Facultății de Inginerie Electrică și Științe ale Calculatoarelor și inspectori școlari.
Mesajul de început i-a aparținut directoarei colegiului, prof. Maria Atănăsoae, aceasta menționând că este unan școlar cu o semnificație deosebită mai ales pentru bobocii care pășesc pentru prima dată pragul colegiului și cu așteptări tot mai mari pentru cei care au depășit deja emoțiile unui nou început.
”Drumul nostru împreună este cel al cunoașterii și al autocunoașterii. Locul binecuvântat în care ne desfășurăm activitatea este școala, o școală curată și frumoasă, înzestrată cu tot ceea ce este necesar desfășurării unui învățământ modern și de calitate. Așteptăm din partea voastră dorința de a învăța și respect pentru ceea ce vă punem la dispoziție. Noi vă asigurăm că vom face tot ce ne stă în putință pentru a răspunde cerințelor voastre”, a transmis elevilor prof. Maria Atănăsoae.
Fost director al liceului, senatorul Virginel Iordache a îndemnat elevii să învețe, să acumuleze cât mai multe cunoștințe pentru că ”singurul lucru pe care nu vi-l poate lua nimeni este știința de carte. Vă face liberi, independenți”.
Aceasta a arătat că școala arată impecabil și oferă condiții excelente pentru o educație de calitate, menționând că în primăvara anului viitor va fi inaugurată și sala de sport, instituția având planuri de dezvoltare (o capelă în școală, înălțarea cantinei școlii etc.).
Iordache și-a încheiat discursul cu un mesaj adresat elevilor de-a XII-a, ”cartea de vizită a unui liceu”, cărora le-a transmis să intensifice studiul pentru a absolvi examenul de bacalaureat, urmat de admiterea la facultate.
Comentarii