Deschiderea festivă a anului școlar 2019-2020, de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a reunit, alături de elevii ștefăniști, părinți, rude, prieteni și absolvenți din promoțiile anterioare.

Evenimentul a fost o festivitate emoționantă, atât pentru cei 120 de boboci, cât și pentru părinții acestora, prima defilare în uniforma militară rămânând un moment cu o însemnătate aparte în memoria adolescenților.

„Procesul de selecție pentru examenul de admitere a fost foarte solicitant, iar astăzi au făcut primii pași în cadență. Colegiul Național Militar reprezintă prima treaptă spre o onorantă carieră militară”, au transmis reprezentanții instituției.

Colegii mai mari continuă aventura cunoaşterii în cadrul colegiului.În acest demers vor fi sprijiniți de profesori și instructori militari, având ca reper cele peste 100 de premii obținute în anul școlar trecut la concursuri și olimpiade.

De asemenea, rezultatele remarcabile obținute de promoția 2019 la concursurile de admitere în instituțiile militare de învățământ superior reprezintă un model demn de urmat. Astfel, 32 de absolvenți și-au îndeplinit visul și urmează studiile la Academia Forțelor Aeriene, 27 de absolvenți au fost admiși la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, 18 la Academia Tehnică Militară și 18 la Academia Navală. Tot în acest context, s-au remarcat și trei absolvenți care vor urma o carieră în medicină la Institutul de Medicină Militară de la Târgul Mureș și trei absolvenți care au fost admiși la Universitatea Națională de Apărare de la București.

Pentru performanțele obținute în cei patru ani de colegiu militar la învățătură, tatăl absolventului Răzvan Moldovanu a primit trofeul și diploma aferentă șefului de promoție. Răzvan nu a putut fi prezent la activitate, deoarece este cadet al prestigioasei United States Air Force Academy, Colorado Springs. Tot în Statele Unite ale Americii studiază și colegii lui, absolvenții Bogan Daniliuc și Mădălin Savin, la United States Military Academy West Point, respectiv United States Naval Academy.

„Rezultatele elevilor, profesionalismul și dăruirea profesorilor și instructorilor militari, dar și redobândirea celui de-al treilea Titlu de Școală Europeană fac dovada calității actului instructiv – educativ din colegiul militar câmpulungean”, au mai transmis cei de la Colegiul Militar.