Două autoturisme au fost distruse de flăcări într-un incendiu izbucnit ieri în comuna Dorna Arini, un altul fiind cuprins de flăcări în timpul nopții trecute la Gura Humorului.

Primul incendiu a fost anunțat luni la prânz, în jurul orei 13.00, când proprietarul a două autoturisme a anunțat că cele două vehicule s-au aprins aproape simultan, într-o zonă a localității Cozănești. La fața locului au ajuns pompierii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, care au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor, cele două autoturisme fuseseră cuprinse de flăcări în proporție de 80%, fără a exista pericol de propagare a focului în jur. După stingerea incendiului și din discuțiile purtate cu proprietarul, s-a stabilit că acesta a încercat sa pornească una dintre mașini, care avea bateria descărcată, prin folosirea unor cabluri de curent electric conectate la acumulatorul celui de-al doilea autoturism. În acel moment s-a produs un scurtcircuit care a condus la izbucnirea flăcărilor, fără ca cei din jur să mai poată interveni.

Un alt incendiu a fost sesizat în cursul nopții trecute, în jurul orei 03.15 la Gura Humorului, când pompierii au fost anunțați că un autoturism arde pe o stradă din localitate. Aici au intervenit cei de la Garda de Intervenție Gura Humorului, la sosirea echipajelor identificând un autoturism care ardea în totalitate, cu pericol de propagare la o casă de locuit aflată în apropiere. Incendiul a fost stins în scurt timp, cauza probabilă de izbucnire a incendiului fiind identificată a fi un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.