Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile rutiere din judeţ au desfăşurat vineri, sâmbătă şi duminică o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului. Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 276 de conducători auto, fiind constatate 10 infracțiuni la regimul rutier și aplicate 155 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 58.700 de lei.

Polițiștii au mai reținut 14 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

De exemplu, sâmbătă, la ora 00.39, un bărbat de 42 ani din municipiul Vatra Dornei a fost depistat conducând autoturismul  pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat din 26.09.2019. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Duminică, în jurul orei 03.20, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN17A din comuna Sadova autoturismul condus de un bărbat de 51 ani, din comuna Sadova.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.