Bugetul alocat judeţului Suceava pentru anul 2019 pentru servicii medicale şi medicamente a fost suplimentat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ca urmare a rectificării bugetare, cu suma de 28,8 milioane de lei, a informat preşedintele-director general al CAS Suceava, dr. Claudiu Cobuz. Astfel, valoarea totală a creditelor de angajament pentru acest an depăşeşte 555 de milioane de lei. Sume suplimentare au fost alocate pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, servicii medicale în ambulatoriul de specialitate şi servicii medicale spitaliceşti.

Potrivit directorului Claudiu Cobuz, bugetul alocat serviciilor medicale spitaliceşti pentru anul 2019 a ajuns, ca urmare a rectificării, la valoarea de 200,6 milioane de lei. La acesta se adaugă şi sumele alocate spitalelor pentru plata creşterilor salariale ale personalului încadrat în unităţi sanitare publice. Este vorba despre o suplimentare de 16,3 milioane de lei, ajungând astfel la 191,47 de milioane de lei.

De asemenea, a fost suplimentat cu 19 milioane de lei bugetul necesar pentru plata certificatelor de concedii medicale depuse de angajatori, suma totală alocată în anul 2019 ridicându-se la 43,24 de milioane de lei.

„Suplimentarea bugetului Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, aprobata de CNAS, permite derularea în bune condiţii a contractelor încheiate cu furnizorii pentru serviciile medicale acordate asiguraţilor din judeţul nostru”, a declarat dr. Claudiu Cobuz.