Clipe de coșmar pentru cele două farmaciste care erau de serviciu, luni aseară, apoape de închiderea programului, la farmacia Catena de pe esplanada din centrul municipiului Suceava. Un individ care mai intrase o dată în farmacie a scos un cuțit și a amenințat-o pe una din farmaciste, cerandu-i banii. Atacatorul a pus măna pe suma de 700 de lei iar când a dat să fugă a fost oprit inițial de un bărbat și o femeie care se aflau la ușă, în exterior. Cei doi au tinut ușa, individul fiind oprit în primă fază, după care a forțat ieșirea si a reușit să fugă printre blocuri.

Aseară, în zona centrală s-au format echipe de căutare, polițiștii având inițial informația că atacatorul ar fi fugit în stația de autobuz din Centru, unde și-ar fi schimbat hainele. Cel putin în prima fază urma i-a fost pierdută.Farmacistele erau convinse că același individ a mai intrat luni seară o dată în farmacie, când a cerut informații despre niște medicamnente care nu îi putea fi eliberate la liber. Este posibil ca acesta să fi intrat prima dată pentru a studia cum poate acționa. Acesta avea un comportament ciudat, ca și cum ar fi fost băut sau drogat.

La fața locului au ajuns criminaliști ai politiei, care au prelevat probe, în special de pe ușa de la intrare, pe care atacatorul a lăsat mai multe urme. De asemenea, un ofţer de la Biroul de Investigatii Criminale Suceava a preluat cercetarea la fața locului, având un suspect a cărui fotografie a prezentat-o farmacistelor. Politiștii și-au transmis intre ei să fie prudenți deoarece au de a face cu un individ periculos, violent și inarmat cu un cuțit

Luni seară, în jurul orei 21.30, polițiștii au reținut un suspect, în zona parcării Shoping City. Suspectul a fost ridicat şi dus la sediul Poliției municipiului Suceava, pentru a fi audiat.