Un tânăr de 22 de ani a ajuns în arestul Poliţiei Suceava pentru 24 de ore după ce a fost prins la volanul unei maşini neînmatriculate, cu numere false, el având deja permisul suspendat. Nu a fost un caz singular, un bărbat de 34 de ani fiind surprins beat şi cu permisul suspendat în timp ce conducea o maşină pe o stradă din municipiul Suceava.

Duminică, în jurul orei 08.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DN 17 din orașul  Frasin un autoturism condus de un localnic de 22 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că bărbatul are permisul de conducere suspendat, autoturismul pe care-l conduce aparține unei alte persoane din oraşul Cajvana şi a fost autorizat provizoriu să circule pe teritoriul României până la data de 10 august 2018, iar numărul de înmatriculare este atribuit unui alt autoturism, radiat din circulaţie la 8 iulie 2019.

Conducătorul auto de 22 de ani a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul IPJ Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.