Avi Kaufmann este inginer electronist în Israel, plecat din Suceava în 1991.

 

Avi i-a scris colegei nooastre Dana Humoreanu:

Locuiesc în Israel, în centrul țării, în orașul Ashdod, la 35 km de Tel Aviv. Cifrele valabile astăzi, 13 martie: 126 bolnavi, din care doi în stare gravă; 2.500 de oameni din ministerul sănătății  - doctori, surori, paramedici - în izolare. Față de ieri, avem o creștere de + 17 bolnavi.

Țara este închisă, în sensul că indiferent cine vrea să intre în Israel, indiferent de unde vine, trebuie să intre 14 zile în carantină. Cine nu poate dovedi că are unde sta 14 zile în izolare (nu la hotel, motel etc.) nu intră.

Tot personalul medical, inclusiv fiica mea, care e doctor specialist la Tel Hasomer, nu are voie să plece în concediu

 

“Populația este foarte disciplinată și ascultătoare”

Spiritul civic este fantastic, în sensul că populația este foarte disciplinată și ascultătoare la îndrumările care vin de două ori pe zi, la ore de maximă audiență, de la ministrul Sănătății și adjunctul lui.

Pedeapsa pentru nerespectarea instrucțiunilor este între 3 și 7 ani închisoare. Școlile și alte institute de învățământ sunt închise. Teatre, meciuri de fotbal, simpozioane, conferințe anulate. Bursa în scădere.

Nunțile pot avea până la 100 de oameni. Populația nu este panicată. Starea de spirit a populației este foarte bună și se resimte responsabilitatea cetățeanului.

În magazine sunt de toate, iar lumea cumpără obișnuit. Sunt foarte mulțumit de felul în care guvernul controlează această situație de criză”

Foto: Avi si Mariana Kaufman