Unul dintre cei mai remarcabili dascăli ai Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava, profesorul de istorie Daniel Toderaș, s-a stins din viață, miercuri seară, pe 20 mai, la vârsta de 48 de ani.
Apreciat pentru activitatea sa de la catedră, prof. Toderaș a plecat la cele veșnice după o luptă cu o boală grea.

Dascălul sucevean absolvise în 1997 Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, doi ani mai târziu încadrându-se la Colegiul „Petru Rareș”.

Acesta avea un băiat care a absolvit în 2019 colegiul menționat.

Sicriul cu trupul neînsuflețit urma să fie depus vineri după-amiază la capela cimitirului Pacea, înmormântarea urmând să aibă loc duminică.

„Cu nesfârșită tristețe, colectivul colegiului deplânge trecerea în neființă a domnului profesor. Coleg exemplar, de o blândețe și delicatețe sufletească desăvârșite, dascăl dăruit, iubit și plâns acum de zeci de generații de elevi cărora le-a fost un adevărat model, plecarea lui dintre noi lasă în suflete un gol imens și lacrimi. De azi înainte îl vom căuta în inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai pleca niciodată. Gândurile noastre sunt alături de familia îndurerată. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, transmit colegii săi de la Colegiul „Petru Rareș” Suceava.

Redăm în continuare și câteva gânduri ale unor foști elevi ai dânsului: „A fost cel mai bun profesor pe care l-am avut vreodată, un om excepțional, unul dintre puținii profesori care au reușit să-ți facă materia așa plăcută încât să înveți din plăcere. Îmi pare bine ca l-am cunoscut și sunt devastat de pierdere”, „Un om și un profesor extraordinar, o bucurie erau mereu orele cu dumnealui! Regret nespus!”, „A fost unul din profesorii foarte dedicați și care avea un har să facă materia să fie interesantă și să atragă elevii la ore. Un om blând, vesel și căruia îi pasă de elevi. Vă voi purta în gând, domnule profesor!”, „Îi mulțumesc pentru ce ne-a dăruit; păstrez o amintire extrem de plăcută a celui ce mi-a fost profesor de istorie în liceu; un profesor vesel, cald și demn”.