Un nou scandal cu acte violente îl are ca protagonist pe activistul de mediu Tiberiu Boșutar, care a fost atacat marți seara, în timp ce făcea o transmisie live, la intrarea într-un canton silvic din zona Moldovița.

În timp ce se filma și protesta că pădurarul de la cantonul Lunguleț nu a fost concediat încă, deși el a reclamat un transport care a plecat de acolo și a fost oprit pe un drum auto, că are lemn în plus față de cât este trecut în acte, pe lângă el a trecut o mașină, care a oprit ceva mai departe.

Din mașina respectivă, în care Tiberiu Boșutar spune în filmare că l-a văzut și pe pădurar “care vine să-mi arate că-s nebun, că n-am voie să vorbesc”, coboară doi oameni, care se văd la un moment dat cum vin spre el, înjurând, nervoși.

“Au trecut două luni de când am identificat că 20% din lemnul din acel transport era fără acte, ce mai așteptați?” spunea Tiberiu Boșutar, după care a sesizat pericolul - “Uite, sar la bătaie!”.

Rapid, el s-a urcat în mașina sa, lângă care s-a aflat în tot acest timp și apoi se aud niște bontăneli, ca ale unei bâte lovite de tabla mașinii, în timp ce fata lui Boșutar, aflată și ea în mașină, țipă speriată.

În timp ce activistul de mediu reușește să pornească mașina și să plece de acolo, se mai aude un zgomot de geam spart, care s-a dovedit a fi luneta din spate.

“Uite ce am pățit, ne bat oamenii...” spune Tiberiu Boșutar, care a continuat să transmistă live și în timp ce conducea să se îndepărteze de locul agresiunii.

Între timp, fata sa a apelat pe altcineva – Mihai, să vină după ei dar și să sune la Poliție “că ne omoară!”.

Numai că după câteva zeci de metri, Tiberiu Boșutar oprește mașina și coboară să continue live-ul, arătând pagubele care i s-au produs mașinii inscripționate cu adresa siteul-ului său și numele Asociației Moldovița, pe care o conduce, implicată nu cu mult timp în urmă într-un alt scandal cu violențe, pe 17 mai, când a fost să filmeze afacerile familiei unui consilier e la Garda Forestieră Suceava, Mihai Mugurel Nacu.

“Pădurarul Drajmici Mihai și cu asta a lui Oblezniuc”, afirmă Boșutar, în live, că sunt cei care l-au atacat, dar în imaginile video nu pot fi identificați cei doi atacatori.

Referitor la acest incident violent, reprezentanții Direcției Silvice Suceava au spus că se așteaptă rezultatul anchetei Poliției, pentru a putea fi luate măsuri, dacă este cazul, în condițiile în care deocamdată nu este nimic clar, ci doar acuzații formulate de Tiberiu Boșutar la adresa pădurarul cantonului, care face obiectul cercetărilor unei comisii disciplinare, în urma sesizării anterioare.