Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan și directorul executiv interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Dinu Sădean au vizitat, joi, Spitalul de Îngrijiri Paliative „Sf. Luca” Sucevița, Căminul pentru Persoane Vârstnice Rădăuți și Spitalul Municipal Rădăuți, cu scopul de a verifica modul de respectare a măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii SARS- CoV 2, a informat Prefectura, printr-un comunicat de presă.

Conform comunicatului, au fost verificate existența echipamentelor de protecție pentru personal, asigurarea circuitelor epidemiologice, fiind discutate punctual, cu managerii unităților socio-medicale, aspectele privind eventualele riscuri identificate și măsurile de eliminare adoptate pentru a preveni răspândirea infecțiilor provocate de noul coronavirus.

Reamintim că atât la căminul pentru vârstnici, cât și la Spitalul „Sfântul Luca” au fost focare de Covid-19, iar  Spitalul Municipal Rădăuți are 100 de locuri pentru pacienți diagnosticați cu Covid, cu forme ușoare și medii de boală.

La această oră, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 15 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 14 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, joi erau internați în total 544 de pacienți, dintre care  105 pacienți cu Covid- 19, 124 pacienți în zona tampon și 315 pacienți cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 105 pacienți diagnosticați Covid- 19, 67 pacienți prezintă forme medii ale bolii și 26 forme ușoare. La Terapie Intensivă sunt 12 pacienți, dintre care șase sunt ventilați mecanic.

Precizăm că persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.619 de persoane declarate vindecate.