Mai mult de 10 cazuri de Covid-19 în evoluție sunt, la această dată, în 19 localități din județul Suceava, din cele 114 existente. Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, 15 UAT nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 15 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție și 29 au sub zece cazuri în evoluție.   

La data de 18 decembrie, în județul Suceava sunt 1.180 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, conform DSP Suceava. Numărul localităților aflate în zona roșie, cu incidență de peste 3 la mia de locuitori, a crescut la șapte: Rădăuți, Gura Humorului, Sadova, Pojorâta (cu focare), Fundu Moldovei, Burla și Bălăceana. În municipiul Suceava incidența a scăzut față de joi, de la 2,5 la mie la 2,48 la mie, orașul fiind în zona galbenă.

În spitalele din județ sunt internate 354 de persoane confirmate cu SARS-CoV-2 și 93 de persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. La Terapie Intensivă Covid în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava sunt două locuri libere.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 20 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 31 de persoane declarate vindecate. Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    12740 de persoane declarate vindecate, de la începutul pandemiei până în prezent. Numărul total de suceveni confirmați cu Covid-19 este de 14.731 de persoane.