Judecătorii au dat o primă sentință în cazul accidentului petrecut în urmă cu aproape un an de zile, în noaptea de Revelion, în satul Liteni, comuna Moara, unde un tânăr ieșit în stradă pentru a sărbători a fost lovit violent și accidentat mortal de o mașină condusă de un tânăr care a plecat mai departe.

Conform deciziei Judecătoriei Suceava, Ciprian Costel Troia, judecat pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, a primit câte 1 an și 6 luni de închisoare pentru fiecare infracțiune. În urma contopirii pedepselor, a rezultat că individul are de executat doi ani de închisoare. Judecătorii au mai stabilit ca după executarea pedepsei, inculpatul să mai aibă interdicție de a conduce autovehicule timp de doi ani de zile.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Puțin după ora 0.00, în noaptea de 31 decembrie 2019 spre 1 ianuarie 2020, un grup de tineri care petrecea Revelionul la un bar din satul Liteni, comuna Moara, a ieşit pe drumul judeţean din localitate, pentru a sărbători.Printre ei se afla şi George Paraşteac, în vârstă de 25 de ani. Tinerii aveau în mâini artificii şi sticle de şampanie şi nu au observat la timp o maşină de culoare albă care venea cu viteză.

Autoturismul a intrat în plin în tânărul de 25 de ani. Acesta a fost proiectat la o distanţă de 30 de metri, fiind declarat decedat la Urgenţele Spitalului Judeţean, în jurul orei 1.30.

Şoferul care a provocat nenorocirea şi-a continuat, în trombă, drumul. Poliţiştii au avut informaţii legate de maşina implicată de la martorii din zonă, un Peugeot 308, de culoare albă, cu număr de Bucureşti. Poliţiştii rutieri au găsit şi imagini de pe camere de supraveghere cu maşina implicată în accident. Imediat au fost instituite filtre în trafic. În dimineaţa zilei de 1 ianuarie, şoferul care a omorât un om şi a fugit a fost depistat. El a fost găsit la Şcheia, în curtea unui localnic, unde se afla şi maşina avariată. Având în vedere orele trecute, nu s-a mai putut stabili dacă tânărul era beat când a provocat accidentul.

După ce a fost prins, tânărul a stat în arest preventiv trei luni de zile, perioadă care va fi scăzută din pedeapsa de doi ani.

 

 

·       Mari semne de întrebare privind modul în care a obţinut permisul autorul accidentului

 

Costel Ciprian Troia, în vârstă de 21 de ani, din comuna Berchişeşti,  este trimis în judecată într-un dosar mai vechi pentru conducere fără permis, însă cu toate acestea a dat examen pentru a obţine permisul şi l-a şi obţinut. Din punct de vedere legal, trimiterea în judecată nu îl putea împiedica pe acesta să dea examenul. Asta pentru că până la o condamnare, inculpatul, chiar trimis în judecată, este nevinovat. Chiar dacă principiul este corect, în mod clar în astfel de cazuri ar trebui prevăzute excepţii, iar un inculpat pentru o faptă gravă la regimul rutier să nu aibă dreptul de a da examen pentru permis.

Un alt aspect care ar trebui cercetat de organele în drept este legat de cum de a obţinut acesta permisul de conducere, în condiţiile în care are mari probleme în a scrie şi a vorbi în limba română, după cum o arată postările sale de pe reţelele de socializare.