Un șofer băut a fost depistat de polițiști în urma unei sesizări privind un conducător auto ce pare a fi sub influența băuturilor alcoolice,  în stația de benzinărie Petrom din municipiul Rădăuți. Suspectul nu a fost prea cooperant, refuzând inițial atât etilotetsul, cât și deplasarea la Spitalul municipal Rădăuți, pentru recoltarea de probe biologice. Pentru că era agitat și necooperant, bărbatul a fost în cele din urmă încătușat.

Joi seară, în jur de 19.30, un echipaj rutier de la Rădăuți s-a deplasat la benzinăria amintită, în vederea identificării unui autoturism Toyota. Polițiștii au constatat că șoferul s-a urcat la volan de la una din stațiile de alimentare și s-a deplasat pe strada Calea Bucovinei, pe sensul spre centrul municipiului.  

Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei, șoferul oprind. 

Bărbatului de la volan, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Rădăuți, i s-a solicitat să efectueze testarea cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat. Acesta le-a spus polițiștilor că nu dorește nici să se deplaseze la Spitalul Rădăuți, pentru recoltarea de probe biologie.

”Întrucât șoferul a devenit agitat, a fost imobilizat de lucrătorii de poliție cu sprijinul unui echipaj din cadrul Biroului Ordine Publică Rădăuți și a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-a solicitat să efectueze testarea cu aparatul alcooltest. Astfel, după încercări repetate, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Ulterior, bărbatului i s-au recoltat și probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.