Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a decis, vineri, ridicarea restricțiilor suplimentare pentru comunele Grămești, Pătrăuți și Rădășeni, după ce incidența infectărilor cu SARS-CoV-2 a scăzut sub 1,5 cazuri la mia de locuitori. În Grămești incidența a coborât la 0,68 la mie, în Pătrăuți - 0,52 la mie și în Rădășeni este 0,00.

Scăderea incidenței în municipiul Vatra Dornei sub 4 la mie a dus la ridicarea măsurilor complementare, referitoare la carantina de noapte de la ora 20.00 și la programul redus al magazinelor în zilele de weekend.  

Acestea sunt aplicabile însă în comuna Coșna, cu începere din 10 aprilie, ora 00.00, deoarece aici incidența este de 4,09 la mie. Astfel, în comuna Coșna se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20:00-05:00. De asemenea, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05:00-18.00. Pe durata aplicării măsurilor complementare se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Tot vineri, CJSU a stabilit 14 zile de scenariu galben, începând cu 11 aprilie, ora 00.00, pentru comunele Ipotești și Vadu Moldovei, precum și 14 zile de scenariu roșu pentru orașul Broșteni, din aceeași dată.

Măsurile dispuse vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.