Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Suceava au continuat cercetările în cazul de tâlhărie petrecut la mijlocul lunii martie în Parcul Șipote al municipiului Suceava, unde doi minori de 17 ani au fost lăsați fără telefoanele mobile, prin amenințare, caz despre care am relatat în Monitorul de Suceava.

”Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie și au desfășurat activități investigative complexe la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale, pentru identificarea autorilor și asigurarea materialului probator”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene.

După ce au adunat probatoriu, pe 8 aprilie, au fost derulate două percheziții și ridicați cei care ar fi comis faptele: Ioan Akbar Biriș, în vârstă de 28 de ani, din Fălticeni, și Stan Elvis, în vârstă de 24 de ani, din Pătrăuți. Cei doi au fost reținuți 24 de ore, iar în aceeași zi, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au fost arestați preventiv 30 de zile, pentru tâlhărie calificată, de Judecătoria Suceava.

 Ioan Akbar Biriș are la activ numeroase fapte, tâlhării în stații de autobuz din Suceava. El a făcut un scandal monstru acum câțiva ani în Secția de Poliție Burdujeni, unde a spart un geam.

”Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi inculpați, fiind suspectați și în alte cauze de tâlhărie și furt”, a transmis Ionuț Epureanu.