Pompierii militari de la Gura Humorului au intervenit, joi seară, la un incendiu izbucnit la o casă din orașul Frasin, focul pornind de la o cameră de la etajul superior al locuinței. Alarma s-a dat în jurul orei 22.00, iar la fața locului pompierii s-au deplasat cu două autospeciale de stingere și cu o ambulanță SMURD. 

La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei, tip P+1 și o cameră de la etaj, cu pericol de propagare la întreaga locuință și la construcțiile învecinate.

O femeie în vârstă de 34 de ani, din locuință, avea arsuri la mână, fiind preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportată la spital, pentru investigații.

Pompierii au limitat pagubele la partea superioară a casei, însă și așa acestea sunt mari. Conform primelor evaluări, a ars acoperișul casei pe o suprafață de 80 de mp și bunurile din interiorul camerei. S-au degradat elemente de tâmplărie din PVC, obiecte de mobilier, tencuieli și zugrăveală interioară și altele.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electrocasnic (fier de călcat) lăsat sub tensiune.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:40, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și construcțiile aflate în imediata apropiere (o altă locuință și anexe gospodărești)”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.