Polițiștii de la Vatra Dornei au fost sesizați marți că pe DN 18, de la Iacobeni spre Ciocănești, circulă un autotren cu remorcă care transportă ilicit material lemnos. Dacă pe partea de proveniență a lemnului nu au fost găsite nereguli, s-a constatat că ansamblul de vehicule depășea masa maximă admisă cu mai mult de opt tone.  

Vehiculul greu a fost oprit de un echipaj de la Secția Rurală Vatra Dornei pe raza comunei Cârlibaba. Șoferul a prezentat la control un aviz de însoțire pentru 35.95 mc lemn rotund rășinoase.

Autotrenul a fost condus în parcarea din fața Ocolului Silvic Cârlibaba, unde transportul a fost verificat în aplicația Sumal Control, iar materialul lemnos transportat a fost inventariat de personalul silvic, nefiind constatate nereguli.

La fața locului au ajuns și inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Control Transporturi Rutiere, care au efectuat cântărirea ansamblului de vehicule. S-a constatat că o depășire de tonaj de 8.250 de kilograme. Pentru această neregulă, operatorul a fost amendat cu 2.600 de lei, în baza OG 43/1997, privind regimul drumurilor.