Locuitorii municipiului Suceava vor beneficia de o nouă creșă, cu 10 grupe de copii, printr-un parteneriat între administrația locală și Ministerul Dezvoltării.

Primarul Ion Lungu a anunțat miercuri că a stabilit deja locația de amenajare a noii creșe, precum și proiectul după care va fi realizată, acesta fiind unul tip, pus la dispoziție de Ministerul Dezvoltării.

“La întâlnirea avută cu ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, la București, cei de la minister ne-au prezentat un model tip de creșă, de trei dimensiuni. Noi vrem să îl facem pe cel mai mare, cu 10 grupe de copii. Pentru asta ne trebuie o suprafață de 3.200 mp, mai ales că trebuie lângă să fie și un parc de joacă pentru copii și spații verzi, conform normelor europene. Singurul loc pe care l-am găsit potrivit este în cartierul Tinereții, la ieșire din Burdujeni spre Plopeni, unde vom face intabularea pe un teren de 5.000 de mp”, a explicat edilul sucevean.

Creșa nouă va avea 10 grupe, cu bucătărie, spălătorie, cameră de joacă, pavilion administrativ, cameră pentru educatoare, cameră pentru părinți, cameră pentru acces, spații verzi și loc de joacă.

Ion Lungu a spus că în cel mai scurt timp vor demara procedurile pentru a face studiul de fezabilitate, a aproba indicatorii tehnico-economici și a depune proiectul, astfel încât să se facă o creșă nouă, în cartierul Burdujeni.