Formația CSU din Suceava a fost foarte aproape de a obține un rezultat pozitiv, miercuri după-amiază, în duelul cu cea de-a treia clasată, Dobrogea Sud Constanța, o grupare aflată pe val, care în runda precedentă administrase primul eșec stagional liderului autoritar al Ligii Zimbrilor, Dinamo București. „Universitarii” au dat o replică excelentă, cedând la limită, în extremis, cu scorul de 22-21 (11-10). Plecați cu șansa a doua în meci, handbaliștii pregătiți de Adrian Chiruț, Iulian Andrei și Bogdan Șoldănescu au fost deosebit de arțăgoși pe teren, au alergat continuu, având un ritm susținut pe întreaga durată a celor 60 de minute, lucru ce i-a incomodat vizibil pe constănțeni, care se așteptau la un duel mult mai ușor.

Cea mai mare diferență între cele două echipe s-a înregistrat în minutul 18, atunci când tabela de marcaj înregistra scorul de 7-4 în favoarea dobrogenilor. „Studenții” au revenit însă rapid în joc, iar 7 minute mai târziu conduceau cu 9-8. Cele două formații aveau să meargă cap la cap până la sfârșit, finalul fiind unul cu adevărat spectaculos. Aflați în inferioritate numerică, constănțenii au înscris spectaculos, dintr-o aeriană, pentru 22-21 când mai erau 6 secunde joc. Portarul Makaria a repus repede, iar Popia, aflat la linia de centru, a aruncat spre poarta goală, dar n-a putut să evite blocajul disperat al unui adversar, astfel fluierul de final a declanșat bucuria în tabăra grupării din Dobrogea, care se află în luptă cu Potaissa Turda pentru clasarea pe locul al doilea la finalul campionatului.

„Cred că meritam cel puțin un punct. Îi felicit pentru tinerii noștri pentru atitudine și ne pare rău că am pierdut acest joc”, a declarat antrenorul secund Bogdan Șoldănescu.

CSU din Suceava: Makaria, Grigoraș – Popia (5 goluri), Petrov (4), Manjic (3), Furak (2), Sadovyi (2), Loic (2), Juverdianu (1), Kobzii (1), Anton (1), Lupu, Oancea, Păunescu, Dascălu, Balasz.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, „alb-albaștrii” se mențin la o distanță de 5 puncte de CSM Făgăraș, ocupanta ultimului loc retrogradabil, care în runda a XXVII-a a pierdut cu 28-23 întâlnirea cu Minaur Baia Mare.