Municipiul Suceava va avea un nou stadion municipal, care se va realiza în apropiere de viitoarea Sală Polivalentă.

“O veste bună pentru iubitorii sporturilor, în special fotbal. După ce Sala Polivalentă este la licitație pentru execuție, iată că avem o primă hârtie oficială de la Compania Națională de Investiții legată de construirea unui stadion municipal, adiacent străzii Iuliu Hosu. Suntem prinși în programul Ministerului Dezvoltării cu stadion nou, în cadrul complexului sportiv unde se face și Sala Polivalentă, și avem aprobat și un teren de sport de dimensiuni UEFA”, a spus miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, bucuros că demersurile făcute de o bună perioadă de timp au început să se concretizeze.

Normal, până la concretizarea unui nou stadion municipal la Suceava mai este cale lungă de parcurs, de la realizarea proiectului, alocarea fondurilor necesare până la licitație și execuție.

“Sigur, este o primă etapă, urmează ca în perioada următoare să facem studii de fezabilitate, să se aprobe indicatorii, dar este un început. Eu mă bucur că începe să apară soarele și pe strada sportului sucevean!”, a adăugat Ion Lungu.

Edilul sucevean i-a felicitat și pe handbaliștii CSU Universitatea că au rămas în Liga Națională, dar și pe fotbaliștii de la Foresta pentru că sunt pe primul loc în Liga 3 și vor merge să se bată la promovare în baraj, existând șanse mari să promoveze în Liga 2.