Bărbatul în vârstă de 60 de ani din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, găsit mort în anexa în care locuia, cuprinsă de un incendiu, s-a sinucis, rezultă aproape cert din ancheta polițiștilor și a pompierilor, care au făcut o cercetare minuțioasă la fața locului după ce focul a fost stins.

La sosirea echipajelor de pompieri, joi, în jurul orei 12.00, ardea acoperișul casei și o anexă de locuit (formată din hol, o bucătărie și o cameră de dormit). Incendiul s-a manifestat la acoperiș și a afectat doar o parte din locuință. 

În interior, pompierii au constatat că bărbatul prezintă leziuni deschise la nivelul feței, astfel că s-a declanșat o cercetare minuțioasă, cu polițiști de la Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic și medic legist.

Bărbatul locuia pe aceeași proprietate cu fratele său și concubina acestuia, aceasta din urmă dând alarma după ce a auzit două zgomote puternice din camera în care se afla bărbatul în vârstă de 60 de ani. Cercetările au arătat că bărbatul avea semne de tulburări psihice grave de ceva vreme și amenința frecvent că se va sinucide și va da foc la casă. Starea acestuia se agravase după moartea părinților, însă se pare că bărbatul nu a fost consultat ori diagnosticat de un psihiatru.  Pe deasupra, bărbatul consuma frecvent băuturi alcoolice.

Din cercetări s-a stabilit că bărbatul a încercat să se sinucidă prin spânzurare, dând foc și casei în același timp. Cel mai probabil grinda de care a încercat să se spânzure a cedat, astfel că bărbatul s-a folosit de un dispozitiv pirotehnic improvizat, gen petardă, pe care l-a introdus în gură. Din păcate, bărbatul și-a dus la capăt gestul suicidar, provocând și un al doilea focar de incendiu. Având în vedere dispozitivul pe care și-l pregătise, este evident că acesta își premeditase sinuciderea.   

Polițiștii continuă cercetările și așteaptă și concluziile medico-legale.