Ziua Mondială a Mediului Înconjurător este o zi marcată în calendar pe data de 5 iunie, pentru a face un apel de conștientizare a importanței protecției mediului, dar și pentru a lua măsurile necesare pentru a-l proteja. 

Fiecare ediție are la bază o temă recomandată de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu, temă care pune accentul pe o preocupare deosebit de presantă în ceea ce privește mediul.

Tema în acest an este „Restaurarea ecosistemelor”, pentru a aminti valoarea ecosistemelor și a pericolelor cu care se confruntă. Ecosistemele reprezintă rețeaua vieții pe Pământ. Un ecosistem cuprinde toate organismele vii și interacțiunile dintre ele într-un loc dat.

Lecțiile de educație muzeală vor avea loc, în perioada 2-4 iunie 2021, orele 10:00-14:00, la sediul Muzeului de Științele Naturii, din cadrul Muzeului Național al Bucovinei.

Programările se pot face la telefon 0230 213 775. „Vă așteptăm să învățăm despre ecosistemele naturale și create de om, despre importanța păstrării acestora, despre poluare, dar și despre reciclare ca metodă de protejare a mediului”, au transmis organizatorii.