Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat noi curse de vacanță care vor fi operate de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava. Niculai Bară a amintit că începând de ieri, 27 mai, compania Air Bucharest a început operarea curselor de vacanță spre Antalya, Turcia, cu zboruri în fiecare zi de joi și luni. De asemenea, începând din 6 iunie, și compania aeriană Corendon Airlines va opera curse charter spre Antalya, în fiecare zi de luni.

„Așadar, la acest moment, avem de la Suceava două destinații de vacanță, Turcia cu trei zboruri pe săptămână și Egipt/Hurghada, un zbor pe săptămână. Cursele spre Egipt au deschis sezonul estival de la Suceava pe 4 aprilie”, a spus Niculai Barbă, care a mai adăugat că aceste curse de vacanță vor opera până la finalul lunii septembrie.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava a subliniat că faptul că mari companii și tour-operatori importanți au ales Aeroportul "Ștefan cel Mare" pentru a opera aceste curse reprezintă un semnal important în ceea ce privește aprecierea calității serviciilor oferite de aeroport și este un indicator privind potențialul zonei pentru acest gen de servicii.

„Inaugurarea acestor curse acum este încă o confirmare a tendinței revenirii lucrurilor la normalitatea dinaintea pandemiei. Iar deciziile acestor companii confirmă și estimările noastre.

Noi ne pregătim de mai mult timp pentru a fi primii care să organizăm sau să participăm la evenimente de promovare a zonei, fie că este vorba de târguri interne sau internaționale, evenimente culturale, în format tot mai larg, cu public, la un maxim permis de restricțiile momentului. Vrem și ne pregătim ca majoritatea activităților în  județul Suceava să revină cât mai repede la nivelul anterior pandemiei”, a încheiat Niculai Barbă.