Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților organizează vineri, 28 mai, de la ora 14:00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, conferința online „Dialoguri cu folos - Cu Dumnezeu în barcă!”.
Invitat special: Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică și președinta Federației Române de Canotaj.

Evenimentul, transmis live pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, va începe la ora 14:00 și va fi moderat de pr. Justinian-Remus Cojocar.

Conferința este gratuită și poate fi urmărită de orice persoană cu sau fără cont de Facebook.

Elisabeta Lipă s-a născut la 26 octombrie 1964, în localitatea Siret, județul Suceava. În 1997, a absolvit cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport și pe cele ale Colegiului Național de Apărare. În anii 2003 și 2005 urmează cursuri postuniversitare în Dreptul Muncii, respectiv Managementul activității sportive. În 2007, a studiat la Colegiul Național de Apărare. În anul 2009, a obținut titlul de Doctor în educație fizică și sport.

Suceveanca a început să practice canotajul în 1980, fiind legitimată la Olimpia București, transferându-se apoi la Dinamo. Patru ani mai târziu, avea să debuteze cu medalie de aur la Olimpiada din Los Angeles.

În activitatea competițională internă a obținut peste 25 de titluri de campioană națională la schif simplu, 2 vâsle, 4 vâsle, 8+1, 4+1 vâsle și rame. Exemplu de ambiție, valoare și longevitate sportivă, a concurat cu mult succes în cei aproape 25 de ani de canotaj, la 13 ediții ale Campionatelor Mondiale și la șase ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice (1984-2004), devenind, alături de regretata Lia Manoliu, sportiva cu cele mai multe prezențe la Olimpiadă.