Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a reluat apelul către membrii deliberativului judeţean să se implice în campania de vaccinare anticovid. Gheorghe Flutur a spus că face acest îndemn cu respectarea dreptului populaţiei judeţului Suceava de a opta dacă se vaccinează sau nu.

Flutur a subliniat faptul că din păcate statisticile oficiale arată că în judeţul Suceava rata de vaccinare este cea mai mică la nivel naţional. „Am avut mai multe discuţii cu primarii, cu alţi lideri de opinie, cu instituţii ale statului pentru organizarea de evenimente pentru cei care doresc să se vaccineze”, a precizat președintele CJ Suceava, care le-a solicitat consilierilor judeţeni să se implice în promovarea campaniei de vaccinare, în special în mediul rural, acolo unde procentul de vaccinare este foarte mic.

„În satele izolate putem organiza la solicitarea primarilor sau a beneficiarilor caravane pentru vaccinare”, a mai adăugat Gheorghe Flutur. El a amintit că la finalul acestei săptămâni, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, se va afla în județul Suceava pentru a încuraja campania de vaccinare. „Spun asta pentru că, uitându-ne în statistici, din păcate judeţul Suceava este pe ultimul loc la acest capitol şi eu socotesc că este firesc să ne implicăm şi noi, Consiliul Judeţean, pentru cei care sunt doritori, să le explicăm aceste lucruri, să solicităm medicilor de familie şi tuturor celorlalţi să se implice în campania de vaccinare a populaţiei judeţului Suceava”, a precizat Gheorghe Flutur.

Potrivit datelor oficiale, până joi, total persoanelor vaccinate la nivelul județului Suceava a fost de 78.830, din care 64.155 au făcut și rapelul. Rata de infectare din județul Suceava este de 0,18 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.