Tânărul în vârstă de 22 de ani, din Ulma, care a accidentat mortal un pieton după ce a scăpat de sub control mașina pe care o conducea, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a fost arestat preventiv 30 de zile de judecători, în urma propunerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Procurorii au solicitat arestarea după ce probele de sânge au indicat alcoolemia în sânge de 1,09 g/l alcool pur în sânge, prima probă, respectiv 0,87 g/l, conform probei doi.

Sebastian Midac a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Mandatul de arestare pentru 30 de zile poate fi contestat la Tribunalul Suceava. Inculpatul a înaintat contestație și va cere o măsură restrictivă mai blândă.   

Luni, 24 mai, în jurul orei 20.40, tânărul de 22 de ani conducea un  autoturism marca Opel Insignia pe drumul județean din Ulma, pe direcția Brodina către frontiera de stat, și, când a intrat în depășirea unei autoutilitare staționate, a pierdut controlul asupra direcției de mers. Autoturismul în care erau patru oameni a intrat în derapaj, acroșând un VW care era staționat în afara carosabilului, dar și pe pietonul Dumitru Costil, în vârstă de 54 de ani, care se afla în spatele autoturismului parcat. Lovit în plin și proiectat în șanț, bărbatul în vârstă de 54 de ani a murit în scurt timp.  

 Și doi dintre pasagerii aflați în autoturismul Opel Insignia au suferit leziuni. Un minor de 17 ani și un tânăr de 19 ani au fost preluați de echipajul medical și transportați la Spitalul Municipal Rădăuți
Procurorii de la Rădăuți anunță că cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, iar inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă.