O amplă acțiune de control a fost declanșată de polițiști în toată țara joi dimineață, de la ora 6.00, și în Suceava numeroase echipaje acționând concomitent, pe mai multe sectoare de drumuri naționale din județ și verificând transportatorii de persoane și mărfuri, cu prioritate pe cei care fac transport rutier de pasageri, inclusiv microbuze școlare. 
La primă oră a dimineții, cele mai multe forțe au fost direcționate în apropiere de Vama Siret. Polițiști rutieri, polițiști de la Serviciul Economic, cu sprijin de la echipaje de la Poliția de Frontieră au oprit zeci de autovehicule, care făceau transport de marfă sau persoane. Au fost date amenzi și ridicate certificate de înmatriculare, pentru neconformități tehnice ale mașinilor.

În jurul orelor 7.30-8.00, acțiunile de control au continuat în zona școlilor, fiind verificate autovehicule care transportau elevi. Acțiunea a fost reluată și la ieșirea de la școală a elevilor.

Totodată, s-au constituit filtre de control al transportatorilor de persoane și mărfuri din Moldova spre Ardeal.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, reprezentantul poliției județene, a declarat că rezultatele acțiunii vor fi centralizare spre sfârșitul zilei de joi și comunicate ulterior.