Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unei femei care l-a înjunghiat în piept pe tatăl concubinului său, provocându-i leziuni care i-au pus viața în primejdie. Și în acest caz, agresiunea s-a petrecut pe fond de consum exagerat de alcool. Victima și autorul au consumat înainte de agresiune în jur de 2,5 litri de bere și o jumătate de litru de votcă, rezultă din ancheta procurorilor.

Daniela Liliana Băcilă, din Marginea, se află în arest preventiv din data de 21 aprilie a.c.

Din cercetările coordonate de un procuror criminalist rezultă că de la începutul acestui an, tatăl concubinului inculpatei a început să se deplaseze des la locuința femeii, ajutând-o la treburile gospodărești. Cei doi aparent se înțelegeau, însă, a rezultat din cercetări, consumau cantități mari de alcool. Pe acest fond, în primă fază, undeva în intervalul 7-14 aprilie, bărbatul a fost cel care a lovit-o pe femeie, cu un corp contondent, în zona capului.   

Ulterior, pe 19 aprilie, bărbatul a revenit la locuința ”nurorii”, unde scenariul s-a repetat. Au băut bere și votcă, iar la un moment dat femeia i-a cerut bărbatului să plece din casa sa. Între cei doi a izbucnit un nou conflict, dar de această dată rolurile s-au schimbat.

Din cercetările coordonate de procurorul criminalist rezultă că femeia a luat un cuțit de bucătărie de pe masă (cu lungimea de 12 cm și cu vârful ascuțit) și l-a lovit pe bărbat, de sus în jos, în zona pieptului, în partea lateral-dreapta. După agresiune, femeia a încercat să scape de răspundere, declarând că bărbatul s-a lovit singur cu un cuțit și este în stare gravă.

Bărbatul a ajuns la Spitalul Județean Suceava, cu hemoragie, în stare gravă.

S-a stabilit ulterior că leziunile provocate persoanei vătămate au necesitat în vederea vindecării un număr total de 30-40 zile de îngrijiri medicale șii-au pus viaţa în primejdie, acestea fiind aplicate cu intenţia de a-i suprima viaţa, având în vedere că loviturile au fost intense, exercitate cu un cuțit și au vizat zone vitale.

Dosarul a fost instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.