Ritmul de vaccinare s-a înjumătățit la centrele deschise în municipiul Suceava, iar una dintre măsuri este de deschidere a unei linii de vaccinare la USV, în vreme ce la centrul din parcarea Shopping City, cei care se vaccinează primesc premii.

Măsurile care sunt luate pentru creșterea gradului de imunizare a populației au fost anunțate de către primarul Sucevei, Ion Lungu: “Rata de incidență în municipiul Suceava este de 0,26 la mia de locuitori. Pericolul încă nu a trecut! Fac apel la suceveni să fim în continuare prudenți, să păstrăm masca, să respectăm regulile de distanțare și igiena personală, să mai avem răbdare. Sunt bune măsurile de relaxare, dar suntem încă în pandemie. De aceea am și avut o discuție cu rectorul USV, Valentin Popa, să transferăm un flux de vaccinare de la CN <Ștefan cel Mare> la Universitatea <Ștefan cel Mare>, pentru perioada 31 mai – 31 iulie, pentru studenții care au sesiune, care vin să se înscrie. Sperăm să crească astfel rata de vaccinare”.

Edilul sucevean a ținut să îi mulțumească managerului general al Shopping City Suceava, Mircea Petrariu, pentru susținerea campaniei de vaccinare prin inițierea unei campanii de premiere a celor care vin să se imunizeze, oferind săptămânal câte 100 de vouchere de cumpărături, în valoare de 50 de lei fiecare.

Referitor la rezultatele campaniei de vaccinare, Ion Lungu a menționat că săptămâna trecută s-au vaccinat în centrele municipalității 2.588 de persoane, din care cu Pfizer 1.708, Moderna - 500, Astra Zeneca - 290 și Johnson & Johnson - 90.

“Sunt aproape jumătate față de cei de săptămâna trecută, nu s-a putut menține ritmul de 5.000 pe săptămână”, a mai spus Ion Lungu.

Numărul total al persoanelor vaccinate din municipiul Suceava este de 33.051, fiind administrate 56.211 doze de vaccin, de la patru producători.

Procentul de vaccinare la nivelul municipiului Suceava este de 33,02%.