Patru oameni au fost răniți, doi dintre ei cu leziuni mai grave conform primelor investigații medicale, după ce mașina cu care veneau dinspre Botoșani spre Suceava s-a răsturnat violent pe raza județului Suceava, pe DJ 208 C, în zona Liteni. Accidentul s-a produs miercuri, în jurul orei 7.00 dimineață, iar șoferul era în stare avansată de ebrietate.

Din cercetările poliției rezultă că Dumitru Albotă, în vârstă de 42 de ani, din comuna Cristești, județul Botoșani, se deplasa dinspre localitatea de domiciliu cu un autoturism Dacia și, intrat pe DJ 208 C, Liteni-Vulturești-Hârtop, la 200 de metri de la pătrunderea pe raza județului Suceava, a intrat cu viteză într-o curbă ușoară la stânga, pierzând controlul asupra mașinii. Autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat repetat, pe o distanță de aproximativ 60 metri, pe terenurile agricole din dreapta drumului.

Șoferul și trei pasageri au fost preluați de echipaje medicale de urgență și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani. Oamenii sunt din Cristești - Botoșani și veneau la muncă în județul Suceava.

Deși era la primă oră a dimineții, bărbatul de la volan era în stare avansată de ebrietate. Conducătorul auto a putut fi testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,26 mg/litru alcool în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat și probe biologice, fiind de așteptat ca alcoolemia în sânge să se cifreze în jurul valorii de 2,5 la mie.