Una dintre cele mai performante unități de învățământ din municipiul reședință de județ, Colegiul Național "Petru Rareș", va beneficia de investiții în valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro, atât din fonduri europene, cât și din fondurile proprii ale Primăriei Suceava.

Anunțul a fost făcut miercuri de către primarul Ion Lungu: „O veste bună pentru Colegiul Național <Petru Rareș> - a fost aprobat proiectul cu finanțare europeană <Construire corp clădire cu săli de clasă și laboratoare pentru gimnaziu>.

Valoarea proiectului european este de 6.262.315,03 lei, din care valoare eligibilă 5.003.734,19 lei.
Totodată este în curs de finalizare proiectul finanțat cu fonduri proprii și atrase de la primărie <Centru documentare – informare>, pe care vrem să îl finalizăm și să îl dăm în funcțiune până la 01.09.2021. Valoarea acestui centru este de 4.870.015 lei. Gradul fizic de execuție acestei investiții este de 78,6%. Municipalitatea suceveană sprijină performanța școlară prin realizarea unei infrastructuri școlare corespunzătoare”.
Edilul sucevean a subliniat faptul că, datorită acestor două proiecte de investiții în valoare de 11.132.330 lei (aproximativ 2.270.000 euro), Colegiul Național “Petru Rareș” va dispune de 6 săli de clasă noi, spații expoziționale, spații pentru documentare modernizate și de o clădire cu o arhitectură deosebită.