Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a transmis răspunsul deputatului PNL de Suceava, Angelica Fădor, care îi adresase o întrebare cu privire la programul de lucrări pe drumurile naţionale din judeţ şi la fondurile alocate în acest an. De asemenea, Angelica Fădor l-a întrebat pe ministrul Transporturilor dacă există șanse ca podul care traversează râul Suceava, din Milișăuți, pe DN 2H, să fie refăcut în acest an. Referitor la acest subiect, ministrul Cătălin Drulă a amintit că circulaţia pe acest pod a fost restricţionată de anul trecut, iar la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere se află în derulare procedura de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie de lucrări pentru refacerea podului. „Documentaţia este în curs de aprobare la Consiliul de Conducere al Administraţiei Naţionale Apele Române. Ulterior obţinerii avizelor şi aprobărilor legale, prestatorul va întocmi proiectul tehnic şi detaliile de execuţie. Realizarea lucrărilor va începe după obţinerea avizelor, aprobarea proiectului şi a finanţării de către Ministerul Transporturilor”, a transmis ministrul Cătălin Drulă.

Făcând referire la reţeaua de drumuri naţionale din judeţ, el a spus că la finalul sezonului rece s-au efectuat revizii pe toate porţiunile şi s-au realizat lucrări de reparaţii acolo unde a fost necesar. Cătălin Drulă a adăugat că la nivelul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi se află în derulare procedura de atribuire a acordului cadru pentru execuţia de covoare asfaltice cu terţi. Ministrul Transporturilor a adăugat că în ceea ce priveşte modernizarea drumurilor naţionale din judeţul Suceava, pentru anul acesta vor fi realizate investiţii de 26,474 milioane de lei. Cea mai mare sumă, de 10,4 milioane de lei, va fi alocată pentru turnarea de covoare bituminoase pe o lungime de 24,22 de kilometri, pe DN 17. De asemenea, vor mai fi realizate lucrări pe DN 17A, pe o lungime totală de 13,93 kilometri, precum şi lucrări de reparaţii curente la trei poduri.

Cătălin Drulă i-a mai transmis deputatului Angelica Fădor că pentru perioada 1 aprilie – 30 iunie 2021, CNAIR a lansat Programul de punere în ordine a reţelei de autostrăzi şi drumuri naţionale principale cu un volum de trafic ridicat. El a explicat că acest program presupune şi acţiuni, precum bandajări pe suprafeţe poroase, colmatări crăpături şi rosturi la îmbrăcăminţi cu lianţi hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor, completarea cu pământ sau balast, precum şi alte lucrări de întreţinere a drumurilor.