Consiliul Județean Suceava intenționează să înființeze un centru de vaccinare anticovid în Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, „pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se vaccineze”, după cum a anunțat, marți, vicepreședintele CJ, Niculai Barbă.

Acesta a spus că „după reluarea, în curând, a mai multor curse suspendate din cauza pandemiei și introducerea de noi zboruri, se estimează o creștere considerabilă a numărului de pasageri pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava”. Ca urmare, conducerea CJ consideră oportună înființarea acestui centru.

Este foarte posibil ca în perioada următoare CJ să vină cu o propunere similară și pentru Punctul de Trecere a Frontierei Siret, având în vedere că țara noastră are una dintre cele mai mari accesibilități la vaccinarea anticovid. În România nu este nevoie de programare, se pot vaccina nu doar cetățenii români, indiferent de statul în care locuiesc, ci și cetățeni din orice țară a Uniunii Europene, iar persoana care dorește să se vaccineze își poate alege tipul de ser - Pfizer, Moderna, Oxford – AstraZeneca sau Johnson & Johnson. Unele centre de vaccinare dispun de toate cele patru tipuri de vaccin, altele au unul sau două tipuri.

Județul Suceava are cea mai scăzută rată de vaccinare din țară, așa că avizarea de către DSP și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a unor centre în aeroport sau la frontiera cu Ucraina ar putea îmbunătăți situația, chiar dacă cei vaccinați în centrele din județ nu ar fi persoane care locuiesc aici.