Administrația Națională de Meteorologiea emis marți o informare meteorologică referitoare la manifestări de instabilitate atmosferică valabilă în intervalul 25 mai, ora 15:00 – 27 mai, ora 20:00, dar și o alertă meteo de tip cod galben, valabilă în intervalul 25 mai, ora 15:00 – 26 mai, ora 11:00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar pe arii restrânse 30...35 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Codul galben, valabil în intervalul 25 mai, ora 15:00 – 26 mai, ora 11:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp.
Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80...90 km/h.

Conform meteorologilor, vremease va menţine în general instabilă şi în a doua parte a acestei săptămâni.