Doi pui de căprioară cu vârsta de câteva săptămâni au fost salvați de o femeie în ultimul moment. Femeia a observat că o căprioară venea la puii pe care îi avea, iar de câteva zile nu a mai observat nici o activitate. Femeia s-a deplasat în zona unde se aflau puii și i-a găsit în dificultate. Ca urmare, familia femeii a sunat la 112, iar polițiștii care au venit la fața locului au decis să-i ducă la sediul Ocolului Silvic Pătrăuți.

Puii de căprioară au fost preluați de silvicultori și sunt hrăniți și monitorizați. Stelian Chidoveț, șeful Ocolului Silvic Pătrăuți, a declarat că puii de căprioară sunt într-o stare destul de precară, dar că speră ca aceștia să fie salvați. ”Ca recomandare pentru persoane este să nu atingă puii de animale sălbatice, pentru că aceștia în mod sigur vor fi părăsiți de mamă dacă aceasta va simți miros străin. De asemenea, mai ales în perioada de creștere a puilor, este bine să se evite plimbările cu câini fără lesă și în zonele cu concentrare de vânat”, a precizat Stelian Chidoveț.

Acesta nu a putut preciza motivul exact pentru care puii de căprioară au fost abandonați de mamă, dar acestea pot fi diferite, nefiind exclus nici un act de braconaj.