Implicarea medicilor de familie în acțiunea de vaccinare împotriva Covid-19 a impulsionat campania de imunizare în județul Suceava. Miercuri, 26 mai a.c., în cabinetele medicilor de familie s-au vaccinat 128 de persoane. Pe locul doi se plasează centrul mobil din Rădăuți, cu 120 de persoane vaccinate. În celelalte centre s-au vaccinat, miercuri, între 12 persoane – Broșteni și 94 de persoane – Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava. În cursul zilei de miercuri, 26 mai, în județul Suceava s-au vaccinat 858 de persoane, dintre care 435 cu doza I și 423 cu doza a II-a.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, reamintește că echipele mobile vaccinează joi, 27 mai, în Botoșana și Udești; vineri - Straja, Ulma, Falcău și Brodina; sâmbătă -Calafindești, Bălcăuți și în piața din Vicovul de Sus, unde va fi amplasat un centru mobil de vaccinare, care va funcționa între orele 8.00-18.00. Duminică, 30 mai caravana vaccinării va fi pe esplanada centrală din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Sâmbătă, la Calafindești și duminică, la Câmpulung Moldovenesc va vaccina și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Programul în ambele zile va fi 10.00-16.00. În ambele locații vor funcționa câte patru fluxuri de vaccinare, fiind disponibile toate cele patru tipuri de vaccin autorizate în UE: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson, doritorii putând opta pentru oricare dintre ele.

Menționăm că în județul Suceava sunt 16 centre de vaccinare. Cel de la Parcul Zoologic din Rădăuți este închis până luni, 31 mai, deoarece personalul de aici vaccinează la centrul amplasat pe esplanada din centrul orașului. Tot din data de 31 mai, unul din cele două fluxuri de vaccinare cu Pfizer, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava se transferă la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, unde va funcționa până pe 31 iulie a.c..  

Vaccinarea se face fără programare, doar cu actul de identitate. 

Până la data de 26 mai 2021, în județul Suceava s-au vaccinat anticovid 78.830 de persoane, din care 64.155 persoane au primit și doza a II-a. Județul nostru este pe ultimul loc la nivel național, ca procent de persoane eligibile vaccinate anticovid.