Doi tineri de etnie romă din Șcheia, care, în ciuda vârstei, au la activ ani buni de infracțiuni în spate, au fost arestați pentru 30 de zile de Judecătoria Suceava, pentru fapte de furt, în urma propunerii formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Iulian Cornel Bozomală, care are 20 de ani, și George Vlăduț Rîpă, în vârstă de 22 de ani, au fost arestați pentru două infracțiuni de furt, respectiv pentru un furt și complicitate la furt. În decizia de arestare au contat foarte probabil și faptele pe care le au la activ, inclusiv condamnările neprivative de libertate.

Numele lui Iulian Cornel Bozomală apare în dosare de furt încă de acum patru-cinci ani, acesta având și condamnări la activ. El a fost condamnat și într-un dosar de ultraj, în cazul tăierii cauciucurilor de la două mașini ale unor polițiști de la Șcheia, una chiar autospeciala de serviciu. A fost vorba atunci de o răzbunare a hoților, după ce polițiștii le confiscaseră o sumă de bani pe care nu o puteau justifica.

Acesta provine dintr-o familie cu mai mulți frați infractori, care au spart case și au terorizat oameni din Șcheia. Numele Bozomală dă fiori din păcate multora dintre localnicii din Șcheia. Mai mulți frați Bozomală sunt judecați acum în diferite dosare de furt aflate pe rolul instanțelor sucevene, iar alții sunt deja condamnați.

Și George Vlăduț Rîpă are la activ dosare penale pentru furt și condamnări, inclusiv pentru o faptă cu violență – lovire.

Cei doi pot contesta măsura de arestare preventivă la instanța superioară. Ei au cerut, prin avocați, aplicarea unei măsuri mai blânde, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar.