Ca urmare a ploilor din ultimele zile și a precipitațiilor puternice care se anunță pentru zilele următoare, Administrația Bazinală de Apă Siret se află în stare de alertă hidrologică, atât de tip cod galben, cât și cod portocaliu de inundații, în spațiul hidrografic Siret.

Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, pe râurile din spațiul hidrografic Siret se instituie COD GALBEN în intervalul 27.05.2021 ora 12:00 – 29.05.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice:

- Suceava – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Suceava),

- Moldova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Suceava și Neamț),

- Bistrița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Suceava, Harghita, Neamț și Bacău).

Deocamdată, județul Suceava nu este vizat și de codul portocaliu, care este valabil în intervalul 27.05.2021 ora 17:00 – 29.05.2021 ora 12:00, pe râurile din bazinul Trotuş – bazin amonte de stația hidrometrică Goioasa şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Goioasa – amonte S.H. Vrânceni (judeţele: Harghita, Covasna, Neamţ şi Bacău).

Conform reprezentanților Apele Române, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Specialiștii ABA Siret monitorizează în permanență debitele și nivelurile cursurilor de apă din spațiul hidrografic Siret vizate de avertizările hidrologice în vigoare.