Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, va participa mâine la Caravana vaccinării anticovid în localitatea Calafindești, care va avea loc în intervalul orar 10.00-16.00. Doctorul Arafat va vaccina și duminică, la centrul mobil de vaccinare care va fi amplasat pe esplanada din centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Tot sâmbătă, 29 mai, vor mai fi echipe mobile de vaccinare în Bălcăuți și în piața din Vicovul de Sus, unde programul de vaccinare va fi 8.00-18.00.  

La Calafindești și la Câmpulung Moldovenesc vor funcționa câte patru fluxuri de vaccinare, fiind disponibile toate cele patru tipuri de vaccin împotriva SARS-CoV-2  (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca si Johnson&Johnson), doritorii putând opta pentru oricare dintre ele. Vaccinarea se face fără programare, doar cu actul de identitate. 

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că în cursul zilei de 27 mai a.c . s-au vaccinat în județul Suceava 712 persoane, dintre care 363 cu doza I și 349 cu doza a II-a.

Până la data de 26 mai 2021, în județul Suceava s-au vaccinat 79.193 persoane, din care 64.504 persoane au primit și doza a II-a.