Prefectura Suceava a transmis că în cursul zilei de luni, în județ sunt patru cazuri de infecție Covid-19 în evoluție. Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localități, 110 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, iar patru au câte un caz în evoluție.

Potrivit aceleiași surse, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului se înregistrează un număr de 23.066 de persoane declarate vindecate.

De asemenea, totalul persoanelor vaccinate la nivelul județului Suceava este de  89.831, din care 79.519 sunt persoane cu rapel.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate două persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externată o singură persoană.

În ceea ce privește Spitalul Județean Suceava, din totalul celor 475 de pacienți internați, patru sunt diagnosticați cu Covid-19, cu forme medii, optpacienți sunt în zona tampon și 463 pacienți sunt cu alte afecțiuni.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, luni, de 350 paturi libere, din care 81 pentru pacienți Covid-19, 240 în sectorul non-Covid și 29 pentru zona tampon.

La unitatea de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Județean sunt disponibile șase paturi pentru pacienți Covid, sunt 31 de ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19 și 25 pentru pacienții non- Covid.

Spitalele din Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului și Siret continuă să nu aibă pacienți Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de patru, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 13. La nivelul județului sunt disponibile 162 de locuri libere Covid și 44 de locuri pentru zona tampon.